Jump to content


Photo

Air Video Server HD 2.0.1


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 admin

admin

    Administrator

  • Administrators
  • 2572 posts

Posted 20 September 2014 - 11:59 PM

Air Video Server HD  2.0.1 is available. 

 

Changes since 2.0

  • Possible fix for issue where subtitles would vanish after few seconds of playback
  • Possible fix for movie duration getting bigger during seeking
  • Fixed failure of certain background downloads (client 2.0)

 

Changes since 1.0.15

  • Detect H.264 Level 5.2 properly
  • 64-bit Windows build
  • Fixed ExternalEncoder related error when shutting down Windows
  • Show correct sample rate for SBR AAC
  • Playback should be less likely to lock-up during seeking
  • Better way to deal with audio stream discontinuities (that could have resulted in A/V sync issues in certain streams)
  • Fixed seeking in some WTV files
  • Improved support for some MpegTS files
  • Fixed conversion getting stuck with certain subtitle files
  • Various bugfixes
  • Added features required for upcoming client update
  • Dark mode icon for Yosemite
  • Fixed subtitle loading where subtitle file name case doesn’t match original file
  • Fixed conversion state not being updated when the queue gets too long
  • Fixed issue with SMI subtitle loader
  • Fixed issue with the client sometimes not showing last visited folder 
  • Improved OS X Yosemite Compatibility
  • Fixed missing subtitles on Apple TV upgraded to 7.0
  • Fixed playback for certain MP4 files
  • Improved access to Mac while in sleep mode

2.0.1 will be pushed via Automatic Updates in few days. In the meanwhile, you can download it here:

 

Download for Mac OS X (universal)


  • qzzyyynpmlh, hdfmpldz1, truddyFresy and 1 other like this

#2 tdoane78

tdoane78

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 140 posts

Posted 21 September 2014 - 10:39 AM

Installed and using. So far no issues!

 

-Tim


  • hdfmpldz1 likes this

#3 RMcV

RMcV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts

Posted 22 September 2014 - 11:27 AM

Works great!

 

iOS 8 + Apple TV 6.2.



#4 finalvote

finalvote

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 25 September 2014 - 03:18 PM

i was using air video HD 1.0.15 and everything was fine. (i already have VLC player installed.) 

but after i update air video HD to 2.0.1 and tried to air play my video to apple tv, 

it keeps saying i have missing codecs.

i re-installed vlc player but the problem exists.

any suggestions? 

thanks



#5 admin

admin

    Administrator

  • Administrators
  • 2572 posts

Posted 25 September 2014 - 03:59 PM

Did you install 64 or 32 bit version?



#6 finalvote

finalvote

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 25 September 2014 - 04:37 PM

Did you install 64 or 32 bit version?

32bit.



#7 admin

admin

    Administrator

  • Administrators
  • 2572 posts

Posted 26 September 2014 - 12:45 PM

In that case this version should work. 

 

http://get.videolan.....1.5-win32.exe 

 

If it doesn't try restarting the Air Video Server HD (although normally that shouldn't be  necessary)



#8 Dolche

Dolche

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 27 September 2014 - 12:46 AM

thank u!!!

subtitles working after update



#9 tmtaylor5

tmtaylor5

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 27 September 2014 - 02:01 AM

I have a PC running Windows 7 SP1 (64-bit version) and have installed the latest VLC Media Player 2.1.5 (32-bit version) and am using Air Video Server HD with an iPhone 6 on iOS 8.02.  My question is which is my best option for ensuring maximum video codec compatibility with Air Video Server HD 2.01 (or even 1.0.15)?  Should I use the 32-bit or 64-bit version of AVS HD and would I be better off with the 32-bit or 64-bit version of VLC Media Player.    Thanks!



#10 finalvote

finalvote

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 27 September 2014 - 01:29 PM

In that case this version should work. 

 

http://get.videolan.....1.5-win32.exe 

 

If it doesn't try restarting the Air Video Server HD (although normally that shouldn't be  necessary)

i am sorry but it says

"404! The requested file is not available on our mirrors"

 

#11 admin

admin

    Administrator

  • Administrators
  • 2572 posts

Posted 27 September 2014 - 01:31 PM

Looks like VLC has problem with some mirrors. Does this work?

 

http://videolan.szer...2.1.5-win32.exe



#12 finalvote

finalvote

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 27 September 2014 - 01:46 PM

Looks like VLC has problem with some mirrors. Does this work?

 

http://videolan.szer...2.1.5-win32.exe

i uninstall my VLC player (which is also vision 2.1.5) and install this one.

it still says i am missing codec H.264



#13 finalvote

finalvote

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 27 September 2014 - 02:02 PM

i uninstall my VLC player (which is also vision 2.1.5) and install this one.

it still says i am missing codec H.264

i followed ur instruction in another post (delete the "Cache" folder)

it works now. thank you.



#14 ME087

ME087

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 29 September 2014 - 01:57 PM

After this AVHD Server update (2.0.1) im getting this problem with my ipad/iphone.

 

15391050062_81051924d9_z.jpg

 

It cames sometimes when I try to connect with the imac. No different,if imac is on / sleep. Never happened with old server version. Few times it stops the stream and cannot find the server. Only repair Ive found,that reboot all the devices and keep fingers crossed  :D

 

This server update fixes the subtitle (soft subtitles) problem with Apple TV3 with firmware 7.0. Though the subtitles work also with the older server version with "Allways use hard-subtitles" setting turned on..  Both devices (iphone5/ipad air) running ios 8.0.2. Mac is running with 10.9.5 mavericks. Also the Time Capsule is with latest firmware.

 

And is it possible to adjust the subtitles ? I mean subtitles have now black background slightly transparent. I want that background off. With hard-subtitle setting on,theres no black background.

 

So, when maybe comes the fix to this and when comes update to ios-app ? Latest I think came about year ago.



#15 admin

admin

    Administrator

  • Administrators
  • 2572 posts

Posted 29 September 2014 - 02:50 PM

Subtitle size will be adjustable as soon as the update gets approved. 

 

As for the server being unresponsive, does it make any difference when you enable and disable Airplane mode on the device?



#16 ME087

ME087

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 29 September 2014 - 02:58 PM

 As for the server being unresponsive, does it make any difference when you enable and disable Airplane mode on the device?

If I put the Airplane mode on, it says "Possibly available over internet". Then put the setting On, same thing. Works or doesnt work. I dont know,why it doesnt work all the time.

 

EDIT : In settings,the connection speed test says "Latency: 25ms , Throughput: 53 927 Kbps" . Same with iPad "Latency: 13ms , Throughput 55 228 Kbps" .



#17 admin

admin

    Administrator

  • Administrators
  • 2572 posts

Posted 29 September 2014 - 06:25 PM

ME87, that actually looks like Bonjour issue. What kind of router do you have? Do you have any 3rd party firewall or other security software installed?



#18 admin

admin

    Administrator

  • Administrators
  • 2572 posts

Posted 29 September 2014 - 06:25 PM

btw. Air Video Server HD 2.0.2 has been released. (still not being pushed by automatic updates).



#19 ME087

ME087

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 01 October 2014 - 03:27 PM

ME87, that actually looks like Bonjour issue. What kind of router do you have? Do you have any 3rd party firewall or other security software installed?

I have the Airport time capsule 3tb ME182. With original settings. No 3rd party softwares.

 

Ive downloaded the 2.0.2 update,let see if it helps.



#20 ME087

ME087

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 11 October 2014 - 09:01 AM

Now with the Server 2.0.2 and iOS software 2.0 works fine. No problems at all and 2.0 version looks great !






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users